GY.I.K. Nem kapott választ kérdésére? Elérhetőségek
Keresés
Főoldal
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ügyfélszolgálati Portálja

Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum

Az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum 2013. március 20-án alakult meg. A tárcaközi testület feladata a központi államigazgatási szervek ifjúsági feladataival, különösen a Nemzeti Ifjúsági Stratégiában megfogalmazott célok végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek összehangolása, az ifjúsági korosztályt érintő fejlesztési irányok kijelölése.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Ifjúságért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának koordinációjában működő ISZEF testületét az illetékes helyettes államtitkári kör alkotja, azonban az ISZEF ülései között a szakmai előkészítő munkát a hat tematikus munkacsoport végzi, amelynek tagjai kormányzati, és nem kormányzati szereplők – civil szervezetek képviselői, ifjúsági szakértők.

 

Az alakuló ülésén elfogadott ügyrend 5.1 pontja alapján az ISZEF tagjai az alábbi hat (tematikus) munkacsoportot hozták létre: Kiemelt stratégia; Ifjúsági részvétel; Ifjúsági szolgáltatások rendszere; Tanulás, életpálya, önálló egzisztencia megteremtése; Egészséges életmód, prevenció; Forrásallokáció. A hat tematikus munkacsoport feladata az ISZEF munkájának szakmai támogatása, a munkacsoportok ajánlásokat tesznek és kijelölik a szakmai fejlesztési irányokat, részt vesznek az Országgyűlés és a Kormány részére elkészítendő jelentések és a NIS CST III előkészítésében. A munkacsoportok vezetését szakmai és folyamatirányításért felelős vezetők látják el.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Lábléc

Székhely: 1054 Budapest V. Szemere u. 6. (Bejárat Honvéd utca 13-15. felől)
Telefon: szociális ügyekben: (06-1) 795-3168

oktatási és egészségügyi ügyekben: (06-1) 795-4755


Adatvédelmi tájékoztató

Link küldés
.
Cikk nyomtatás