GY.I.K. Nem kapott választ kérdésére? Elérhetőségek
Keresés
Főoldal
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ügyfélszolgálati Portálja

Kitüntetések, díjak

Szakmai elismerések, kitüntetések
 
I. kormánykitüntetés
(A Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Magyar Köztársaság babérkoszorúja, a Népművészet Mestere díj alapításáról szóló 268/2004. (IX. 24.) Korm. rendelet szabályozza.)
 
A Népművészet Mestere díj
(A díj a kiemelkedő népművészeti tevékenység elismerésére adományozható.)
 
II. miniszteri díjak
(Az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 49/2012. (XII. 15.) EMMI rendelete, és az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerések és egyes állami kitüntetések kezdeményezésének részletes szabályairól szóló 7/2013. (III. 1.) EMMI utasítás szabályozza.)
 
Közművelődési díjak a kulturális ágazatban:
  1. Bessenyei György-díj
    (A díj azoknak a közművelődési intézményekben, más szervezetekben dolgozó közművelődési szakembereknek adományozható, akik huzamosabb ideig kiemelkedő közművelődési tevékenységet folytatnak, elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével szolgálták a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését.)
  2. Csokonai Vitéz Mihály-díj
    (A díj a nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, video-, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén elért kimagasló művészeti munka elismeréséért
    1. amatőr alkotó- és előadóművész természetes személyek
    2. amatőr alkotó- és előadóművészeti csoportok
    részére adományozható.)
  3. A Népművészet Ifjú Mestere díj
    (A díj egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére 15-35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható.)
 
A közművelődés területét érintő egyéb kulturális díjak:
 
A Magyar Kultúra Városa cím
(A cím Magyarország kulturális, művészeti életét kiemelkedően támogató, kulturális értékeit példásan bemutató tevékenység elismeréséért
  1. megyei jogú városok,
  2. 10 000 lakosúnál nagyobb városok,
  3. 10 000 lakosúnál kisebb városok
részére adományozható.)
 
 
(A „Minősített Közművelődési intézmény Cím” és a „Közművelődési Minőség Díj” adományozásáról szóló 10/2010. (III. 11.) OKM rendelet szabályozza.)
  1. Minősített Közművelődési Intézmény
  2. Közművelődési Minőség Díj
(A Cím és a Díj azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Címet azok a közművelődési intézmények nyerhetik el, amelyek megfelelnek az évenként közzétett pályázati kiírásban foglalt követelményeknek. A Díjat évente egy közművelődési intézmény nyerheti el. A Díjra azok az intézmények pályázhatnak, amelyek rendelkeznek Címmel, és megfelelnek az évenként közzétett pályázati kiírásban foglaltaknak.)
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Lábléc

Székhely: 1054 Budapest V. Szemere u. 6. (Bejárat Honvéd utca 13-15. felől)
Telefon: szociális ügyekben: (06-1) 795-3168

oktatási és egészségügyi ügyekben: (06-1) 795-4755


Adatvédelmi tájékoztató

Link küldés
.
Cikk nyomtatás