GY.I.K. Nem kapott választ kérdésére? Elérhetőségek
Alapértelmezett színséma Nagykontrasztú színséma
Keresés
Főoldal
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ügyfélszolgálati Portálja

Állami Eseménynapok

A Papp László Budapest Sportaréna üzemeltetése során az Emberi Erőforrások Minisztériumát megillető Állami Eseménynapok elosztása

 

1. Előzmények

A Papp László Budapest Sportaréna (továbbiakban: Aréna) a tulajdonos Rendezvénycsarnok Rt., valamint az Ifjúsági és Sportminisztérium 2001. október 9-én Üzemeltetési Szerződést kötött a kivitelező Bouygues Batiment International 100%-os tulajdonában álló leányvállalatával, az Aréna Üzemeltető Rt-vel. Az Üzemeltetési Szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére 2005. július 1-jei hatállyal került sor.

 

Ezt követően a tulajdonos - a 100%-osan állami tulajdonú Rendezvénycsarnok Rt – az Aréna új üzemeltetőjének kiválasztására 2005. november 15-én nyílt pályázatot írt ki. A pályázat győztese a TriGránit Menedzsment Kft. lett, amely az Arénát az erre a célra létrehozott Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft (BSÜ Kft.) útján üzemelteti 2006. április 1-jétől.

 

2. Állami Eseménynapok felhasználásának és odaítélésének rendje

Az új Budapest Sportaréna üzemeltetésével kapcsolatosan az Emberi Erőforrások Minisztériumát a jelenleg hatályos, 2006. február 16-án létrejött Bérleti szerződés (4.2. pont) alapján minden évben – töredék évben arányosan csökkentett mennyiségben – évi 22 Állami Eseménynap illeti meg. A Minisztériumot megillető 22 eseménynapból az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Történelmi Egyházak) között 2007. március 1-jén létrejött Megállapodás értelmében a Minisztérium évente 2 napot az Egyházak rendelkezésére bocsát.

 

Az Állami Eseménynapok elosztásának rendszeréről szóló 37/2015. (VII.31.) EMMI utasítás szerint az Állami Eseménynapokra folyamatosan nyújthatóak be pályázatok a mellékelt pályázati adatlap kitöltésével. A pályázatok elbírálására a tárgyév június 30-ig beérkezett pályázatok esetében tárgyév szeptemberében, tárgyév december 31-ig beérkezett kérelmek esetében a tárgyévet követő év márciusában kerül sor.

 

Tájékoztató az Állami Eseménynapok igényléséről

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Ügyfélszolgálat

Lábléc

Székhely: 1054 Budapest V. Szemere u. 6. (Bejárat Honvéd utca 13-15. felől)
Telefon: szociális ügyekben: (06-1) 795-3168

oktatási és egészségügyi ügyekben: (06-1) 795-4755


Adatvédelmi tájékoztató

Link küldés
.
Cikk nyomtatás